Gezinsactiviteiten

We vinden het als ouderraad belangrijk om activiteiten te organiseren buiten de schooltijd met de bedoeling ouders en kinderen bij elkaar te brengen om een gezellige tijd te beleven. In de voorbije jaren organiseerden we enkele wandelingen, een gezond ontbijt en een kaas- en wijavond. 

Kaas-, wijn- en Breughelavond

Op zaterdag, 3 februari 2018 organiseerden we de tweede editie van de Kaas-, wijn- en breughelavond. Door de grote opkomst werd het een geweldig succes. De kinderen konden spelen in een aparte zaal onder toezicht en kiezen uit een ruim assortiment volks- en gezelschapsspelen, waardoor de ouders gerust konden genieten van een gezellige avond met een uitgebreid assortiment kazen en vleeswaren, gecombineerd met wijnen en brood.

Ridders- en prinsessenwandeling

Wie durfde de gevaarlijke en moeilijke uitdagingen aan verspreid op de wandeling in het bos? Heel veel kinderen (en hun ouders) brachten de spannende tocht met de opdrachten tot een goed einde. Als beloning werden ze tot ridder geslagen of tot prinses gekroond. Daarna barstte het feest los in het kasteel: chocomelk, pannenkoeken, koffie, koekjes en zelfs een glaasje cava voor de mama's en papa's. Het feest duurde tot ver na zonsondergang...

Kaas-, wijn-, en breugelavond

Gezellig tafelen in een losse familiale sfeer!

Op zaterdag 11 februari 2017 organiseerde de ouderraad voor de eerste maal een kaas- en wijnavond (-en Breugel voor zij die geen kaas lusten). D’Oude Smisse uit Loppem stelde een heerlijk assortiment van lekkere kazen en fijne vleeswaren voor. Voor de fijnproevers onder ons was ook het wijnhuis Louise Brison aanwezig. De kazen en vleeswaren werden zeer smaakvol gepresenteerd en er was een groot en gevarieerd aanbod. De eetzaal werd gezellig aangekleed. Ouders en leerkrachten konden op hun gemak tafelen, want in de sporthal konden de kinderen zich onder begeleiding bezighouden met volksspelen, kleuren, een potje voetbal ...  Het werd een aangename en lekkere avond!!!

Halloweentocht

Een tocht vol spannende opdrachten!

Ga maar vast gaan lopen, hier zijn zombies, duivels en spoken!
Heksen vliegen door de stad, veranderen jou in een vieze pad!
De zomer is vergaan, dan komt de volle maan.
De bladeren vallen van de bomen, laat halloween nu maar komen!  

Op zondag 25  oktober 2015 verzamelden ouders en kinderen zich aan de ingang van het griezelbos. Door middel van aanwijzingen zochten ze zich een weg door het woud. Af en toe zorgden vreemde creaturen voor een aartsmoeilijke opdracht, en wie de opdracht tot een goed einde bracht, kreeg een lichtje mee op zijn verdere tocht. Bijna alle kinderen hadden zich griezelig verkleed, toevallige wandelaars schrokken zich een hoedje door al deze enge figuren! 
Na de wandeling konden we samen nagriezelen op school met een hapje en een drankje. De gewonnen theelichtjes werden op een tekening gelegd en toen het begon te schemeren, werden de kaarsjes aangestoken: ze vormden een reusachtige spin!!!
Bedankt iedereen voor deze erg geslaagde, maar doodenge, namiddag!